
Till kladdkakans dag måste självklart en ny kladdkaka testas. Den här gången blev det en kladdis smaksatt med chili flakes och havssalt, en något vuxnare, som inte var dum alls.
Vilken kladdkaka gör ni i dag?
Glöm inte att kolla in tidigare recept:
Vit kladdkaka med geishatryffel
Nutellakladdkaka med nutellagrädde
Kladdkaka med kanderade hasselnötter
Ingredienser:
100 gram smör
2,5 dl strösocker
2 ekologiska ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1-2 tsk vaniljsocker
Smör och veteströ (till formen)
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk havssalt
Till garnering: Chili flakes och havssalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 liters kastrull är lagom.
Tag kastrullen från plattan.
Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
Blanda ner övriga ingredienser, d.v.s. mjöl, kakao, vaniljsocker, havssalt och chili flakes.
Smörj och bröa en form, ca 24-26 cm i diameter. Häll ner smeten i formen.
Grädda i ca 14-16 minuter, mitt i ugnen i 175 grader. Ju större form, desto lägre kaka blir det och ju kortare tid bör man grädda. Det kan också variera mellan olika ugnar, men när kakan börjat stelna längs kanterna men fortfarande är rinnig i mitten är det dags att ta ut den.
Låt svalna och garnera sedan med lite havssalt och chili flakes, klart! Servera gärna med grädde eller glass.