Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/a/4/annikaforsell.se/httpd.www/tartapatarta/wp-includes/post-template.php on line 275 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/a/4/annikaforsell.se/httpd.www/tartapatarta/wp-includes/post-template.php on line 275 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/a/4/annikaforsell.se/httpd.www/tartapatarta/wp-includes/post-template.php on line 275 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/a/4/annikaforsell.se/httpd.www/tartapatarta/wp-includes/post-template.php on line 275

Chokladcupcakes med vit choklad-frosting

IMG_7328

IMG_7300

Äntligen livstecken på bloggen igen!

Så sjuka som vi varit i februari, speciellt jag, det var längesen. Förskolebakterier är inte att leka med kan jag intyga. Men nu hoppas jag verkligen att sjukdagarna är över och att jag kan ta tag i bakningen igen. Mars månad blir en spännande månad; jag ska göra tårtor och tre sorters kakor till ett par kompisars bröllop, yngsta sonen fyller ett – vilket såklart firas med tårtkalas och punschrullens dag, mazarindagen och våffeldagen ska uppmärksammas med temabak. Dessutom blev det inget månadens bröd-bak i februari så det får bli två brödrecept i mars i stället!

De här cupcakesen gjorde jag till barnens bonuskusin som nyligen fyllde 10 år. Hon älskar cupcakes så det kändes självklart att ge bort det, tillsammans med en annan present. Jag testade mina nya utstickare i form av fjärilar som dekoration till en av cupcakesen, de blev kanske inte så bra som jag hade hoppats men med mer tid nästa gång kan det nog bli riktigt fina fjärilar. De andra tre dekorerades med en ros, en prästkrage och bokstaven T (för Towe som kusinen heter).

Receptet kommer här:

Chokladcupcakes

Ingredienser:
3 dl mjöl
0,5 dl kakao
1,25 dl socker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 dl rapsolja eller solrosolja

Vit choklad-frosting:
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke.
Vispa äggen och oljan till en skummande blandning och vispa sedan försiktigt ned mjölken.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna.
Fyll formarna till tre fjärdedelar.
Grädda i 15-20 minuter i mitten av ugnen.

Frostingen:
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något.
Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten. Vispa ganska länge tills frostingen blir fluffig och len.
Spritsa på dina cupcakes och dekorera efter smak och tycke.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/2/a/4/annikaforsell.se/httpd.www/tartapatarta/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

%d bloggare gillar detta: